Bułki do hamburgerów posypane sezamem mają obecnie szerokie zastosowanie w prężnie rozwijającym się modelu konsumpcji typu fast-food. Jest to podstawowe pieczywo w branży gastronomicznej. Zastosowanie specjalnej technologii powoduje, że bułka po rozmrożeniu nie zmienia swych pierwotnych właściwości i po podgrzaniu utrzymuje naturalną kruchość i delikatność, brązowozłoty kolor skórki, a także regularny biały miękisz. Bułki wspaniale smakują z kotletami mięsnymi i rybnymi, serami, z dodatkiem sałatek warzywnych, a w celu podkreślenia kompozycji smakowych wskazane jest użycie do nich sosów smakowych.


Bułki do hamburgerów
produkowane są w 3 podstawowych wymiarach tj.:

  • Nazwa produktu: Hamburger 100
  • Waga: 55 gram
  • Wymiary (mm): Średnica 100 +- 5%, Ilość bułek w kartonie: 48 (4 x 12)
  • Ilość kartonów na palecie: 56
  • Nazwa produktu: Hamburger 125
  • Waga: 82 gram
  • Wymiary (mm): Średnica 125 +- 5%, Ilość bułek w kartonie: 24 (2 x 12)
  • Ilość kartonów na palecie: 64
  • Nazwa produktu: Hamburger 155
  • Waga: 120 gram
  • Wymiary (mm): Średnica 155 +- 5%, Ilość bułek w kartonie: 24 (3 x 8)
  • Ilość kartonów na palecie: 40

Bułki do hot-dogów
produkowane są w dwóch podstawowych rozmiarach tj.:

  • Nazwa produktu: Hot-dog 170
  • Waga: 60 gram
  • Wymiary (mm): Długość 170 +- 10%, Ilość bułek w kartonie: 54 (9 x 6)
  • Ilość kartonów na palecie: 56
  • Nazwa produktu: Hot-dog 200
  • Waga: 82 gram
  • Wymiary (mm): Długość 200 +- 10%, Ilość bułek w kartonie: 36 (4 x 8, 2 x 2)
  • Ilość kartonów na palecie: 56